Wat doe ik

Begeleiding van verandertrajecten

Samenwerkingsvragen & teamontwikkeling

Samenwerkingsvragen & teamontwikkeling

begeleiding intervies

Begeleiding van intervisie

andere vragen

Andere vragen

Begeleiding van verandertrajecten

“Verandering is de enige constante”
Dat zei de Griekse filosoof Heraclitus al zo’n 2.500 jaar geleden en die wijsheid heeft in onze huidige tijd nog niets aan waarde ingeboet.

In overleg met jou ontwikkel ik een uitdagend en ervaringsgericht ontwikkeltraject op maat. Door met het team te werken ontstaan er nieuwe inzichten en zetten teamleden kleine, betekenisvolle stappen in het dagelijks werk die verandering veroorzaken. Samen streven we naar duurzame verandering met elkaar. Tussentijds reflecteren we op de voortgang en geef ik (veranderkundig of organisatiekundig) advies.

Samenwerkingsvragen & teamontwikkeling

“It’s not personal it’s the system”
Een team of organisatie is, net als een gezin, een levend systeem. De onderlinge relaties “het systeem” en de onderlinge interacties zijn sterker dan het individu. Het helpt daarom ook om uit te zoomen in plaats van te focussen op een aantal personen die ogenschijnlijk met elkaar botsen.

Ik help jou en je team om uit te zoomen en naar zichzelf en elkaar te laten kijken in heden en toekomst. We kijken hoe interacties zich herhalen en ondersteunend- of juist belemmerend werken voor de taak die je als team te doen hebt. Ik leer jullie uit te zoomen; wat gaat er nu heen en weer tussen ons? Is dit helpend voor onze taak of juist niet? Hoe doen we dit samen in ons dagelijks werk? Hoe zien jullie jezelf graag samenwerken in de toekomst en wat voor resultaat bereiken jullie dan? Als je samen “kraakjes” in de interactiepatronen zet, dus net iets anders probeert, krijg je een andere reactie en brengt dit een verandering in je werk teweeg. De ontwikkeling van jou en jouw team helpen je om de teamprestaties te verbeteren en het werkplezier te verhogen.  

Begeleiding van intervisie

Intervisie is een manier om samen met collega’s of vakgenoten te leren van vragen en dilemma’s uit jouw dagelijkse werkpraktijk. Ik begeleid dit gesprek aan de hand van een gestructureerde methodiek. In een veilig werkklimaat gaan we met elkaar aan het werk en help ik de groep om prikkelende vragen te stellen en echt te verdiepen op een vraag. Ook leer je jouw sterke punten en ontwikkelpunten nog beter kennen en leer je als team openstaan voor feedback. Tijdens de intervisie zoomen we ook uit, wat maakt het logisch dat deze vraag in deze werk context speelt?

Voor wie zelf intervisie wil leren begeleiden is het ook mogelijk te kiezen voor een train de trainer aanpak.

Andere vragen

Vanuit mijn HR-achtergrond krijg ik regelmatig andere vragen zoals:

 

  • het ontwikkelen en/of geven van maatwerk workshops- en trainingen  (bijv. feedback geven, interactiepatronen kraken en veranderen, samen het functionele verschil opzoeken, “met ziel en zakelijkheid”);
  • het begeleiden van een management tweedaagse;
  • HR-vragen en projecten;
  • procesbegeleiding bij de verkenning van samenwerking tussen organisaties;
  • ……

Als ik de indruk heb dat ik hierdoor een bijdrage kan leveren aan maatschappelijke vraagstukken zie ik dat als een mooie afwisseling in mijn werk.

Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak.

Wat anderen zeggen over mij…

Ik krijg hele enthousiaste reacties van medewerkers te horen. Ze zijn erg blij met jouw begeleiding tijdens de intervisiebijeenkomsten. En ze vinden dat ze een hoop leren!

Huub Rommers

Secretaris Raad van Bestuur, Zorggroep Almere

Jesca heb ik leren kennen als doortastende businesspartner op tactisch beleidsniveau. Ze weet wat haar te doen staat, of zorgt dat ze daarover goed geïnformeerd wordt, en doorloopt vervolgens effectief de stappen die nodig zijn. Ze gaat de kritische noot niet uit de weg en juist dat maakt haar een waardevolle gesprekspartner, omdat ze blijk geeft zich daarbij te verdiepen in de problematiek en context van haar interne klant. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op haar interim periode bij Zuidwester en de bijdrage die ze daar geleverd heeft.

Arno Koning

Manager Strategie, Innovatie & Advies, Stichting Zuidwester

Jesca heeft mij en diverse van de teams waar ik mee werk, de afgelopen jaren geholpen om meer uit onszelf te halen en beter samen te werken. Ze ziet snel wat er niet wordt gezegd en kan vaak subtiel, indien nodig ook prikkelend en recht voor zijn raap, de ‘zere plek’ benoemen. Ze legt snel echte verbinding met mensen en heeft het talent om in een groep en met teams een veilige open sfeer te creëren.

Yasemin Bagci

Teammanager wijkontwikkeling, AlleeWonen

Verbrugge Adviseert!
Jesca Verbrugge
Burgemeester Luysterburghstraat 9
4813 PW Breda

06-205 48 121
info@verbruggeadviseert.nl

KvK:  70801797
BTW: NL 001769901B13

CRKBO Docent geregistreerd