Over Jesca

Even voorstellen…

Mijn naam is Jesca Verbrugge. Sinds januari 2018 werk ik als zelfstandig adviseur en begeleid ik verandertrajecten en teamontwikkeling.

Na mijn studie Human Resource Management heb ik 20 jaar ervaring opgedaan in verschillende HR banen binnen zowel profit- als non-profitorganisaties. Het begeleiden van teams in veranderingen en het adviseren van leidinggevenden hierin vormt een rode draad in mijn cv. Bij mijn laatste werkgever AlleeWonen heb ik me nog verder gespecialiseerd in het begeleiden van veranderingen en samenwerking binnen teams.  Ik kreeg daar de kans om een veranderkundige opleiding te volgen en vlieguren te maken in het veranderkundige vak. Ik begeleidde teams binnen de organisatie en daar buiten. Door bij meerdere organisaties tegelijk aan het werk te zijn kwam ik erachter dat ik er energie van krijg om in verschillende contexten te werken.
Het voelde vrijer; wel betrokken zijn en toch geen onderdeel van het werksysteem. Met de kennis van nu is het wel logisch dat ik  gedij bij meer vrijheid. Ik ben opgegroeid in een boerengezin waar hard werken de norm was. Tegelijkertijd was er altijd ruimte om je eigen dag en werk in te vullen. Dit integreer ik nu ook weer als zelfstandige; hard werken maar altijd met de ruimte om het op mijn eigen manier te doen.

Mijn hart gaat sneller kloppen van een betekenisvolle werkomgeving. Die organisaties waar er ruimte is om te doen wat nodig is voor de client, leerling of bewoner. Ik ben omgevingsgericht en leg de link naar de context waarin een (organisatie)vraagstuk zich afspeelt.

Context bepaalt voor een groot deel je handelen, daar geloof ik in! Naast vrijheid in mijn werk en van betekenis kunnen zijn helpt een stevige basis. Mijn partner en twee dochters zorgen hiervoor. Hiernaast houd ik ervan om buiten te zijn en te reizen. Verder breng ik mijn vrije tijd graag door met mijn gezin, familie en vrienden.

Hartelijke groet,
Jesca

Wat anderen zeggen over mij…

Jesca gaat voor toegevoegde waarde en kwaliteit!
Vanuit haar enthousiasme en gedrevenheid is Jesca prettig in de omgang en legt ze makkelijk verbinding met haar gesprekspartner(s). Ze observeert en luistert aandachtig en durft gevoeligheden op tafel te leggen. Ze weet goed de theorie aan de praktijk te verbinden, patronen te herkennen en meerdere perspectieven toe te voegen, waardoor ruimte ontstaat voor verandering.

Mariska Vereer

Interim HR Manager, VerMeer HRM

Jesca is een harde werker, is enthousiast, betrokken, oog voor de mensen, oog voor talenten, leergierig, denkt in mogelijkheden en heeft het vermogen om complexe situaties eenvoudig uiteen te zetten, zodat een persoon of team weer mogelijkheden ziet om stappen te kunnen zetten.  Een echte motivator die de moeilijkste individuen en groepen/teams in beweging krijgt. 

Desirée van Veldhoven

Sociaal & economisch projectmanager, AlleeWonen

Verbrugge adviseert tibetaanse brug met vlaggen

What’s in a name…

De brug in mijn logo en achternaam staat (symbool) voor;

Verbinden
Ik maak graag verbinding met mensen en ben nieuwsgierig naar wat er in een werkomgeving tussen mensen speelt. Wat zeggen mensen wel en niet tegen elkaar. Met jou en je team kijk ik naar wat er zich in interactie herhaalt. Wat hierin functioneel is en wat niet meer ten opzichte van de klus die je samen te klaren hebt.

Overgang en een verandering
De laatste tien jaar heb ik mij als adviseur gespecialiseerd in een veranderkundige, teamgerichte aanpak vanuit systemisch perspectief. Mijn HR-achtergrond komt in de ontwikkeltrajecten goed van pas, deze combineer ik met de coachende/begeleidende rol.

Spiegelen en onder water duiken
Als je over de leuning van een brug kijkt zie je een reflectie in het water. Ik help jou en je team te reflecteren op het eigen handelen en zet mezelf ook regelmatig de spiegel voor. Op een onderzoekende wijze maak ik het onbespreekbare bespreekbaar.

Een brug slaan
Soms loopt het even niet zo lekker in de samenwerking tussen mensen en kom je als collega’s in situaties die de meesten van ons het liefst vermijden. In plaats van het maken van oorzaak-gevolg-schuld-analyses, kijken we met een systemische blik naar de situatie. Zo krijgen we zicht op patronen tussen mensen die niemand gewild heeft, maar die toch iedereen in zijn greep lijken te hebben. Ik help jullie uit te zoomen en zo een brug te slaan door vanuit verschillende posities naar een vraag te kijken. Vervolgens zetten jullie samen kleine betekenisvolle stappen waardoor de druk op de samenwerking vermindert.

Verbrugge Adviseert!
Jesca Verbrugge
Burgemeester Luysterburghstraat 9
4813 PW Breda

06-205 48 121
info@verbruggeadviseert.nl

KvK:  70801797
BTW: NL 001769901B13

CRKBO Docent geregistreerd