Hoe werk ik

Verbrugge Adviseert! werkt vanuit een aantal principes;

 • Maatwerk
  Ieder vraagstuk, elk team en elke werkcontext is uniek en vraagt dus ook om unieke antwoorden. 
 • Zelfoplossend vermogen
  Ik geloof erin dat mensen prima in staat zijn om zelf oplossingen te bedenken voor vragen. Ik help waar dit even niet lukt.
 • Systeemgerichte aanpak
  Bij samenwerkingsvraagstukken wordt vaak automatisch naar persoonlijkheden en competenties van mensen gekeken. We kijken te weinig naar de context, de onderlinge relaties en de patronen die zich tussen mensen herhalen. Wil je vanuit het grotere geheel kijken dan kijk je naar de relaties in jouw team en zet je ook jezelf op de foto. Samen maken we denk-, gedrags- en interactiepatronen zichtbaar die tot nu toe “onder water bleven”. 
 • Waarderen van verschil
  Verschillen tussen mensen of verschillende visies op een vraagstuk kunnen spanningen opleveren. Die verschillen zijn juist hard nodig om samen verder te komen en duurzaam resultaten te halen. Ik help je de verschillen productief te maken.
 • Eigenaarschap
  We bouwen samen, jij en jouw team blijven eigenaar van het vraagstuk.

Mijn aanpak

Omdat iedere vraag en werkcontext uniek is lever ik maatwerk, de aanpak is daarom ook niet altijd hetzelfde. De basis onderdelen zijn;

 • Vrijblijvende kennismaking
  Met jou verken ik onderzoekend en nieuwsgierig de vraag. Samen onderzoeken we wat er speelt. Is er sprake van een veranderproces, team ontwikkel-vraag, een samenwerkingsvraagstuk of…?
 • Voorstel tot samenwerking
  Jouw vraag en mijn reflectie hierop werk ik uit in een maatwerk voorstel. Dit kunnen enkele teamsessies of een uitgebreider ontwikkeltraject zijn.
 • Ontwerpen en voorbereiden van een of meerdere teamsessies
  Afhankelijk van de vraag ontwerp ik een programma. Ik maak gebruik van verschillende methodes en werkvormen zoals bijvoorbeeld interviews, waardevrij evalueren, ontrafelen van interactiepatronen, appreciative inquiry, reconstructie op locatie, DISC etc.
 • Aan het werk
  Samen met het team verkennen we verschillende perspectieven op de vraag. Wat is het gewenste gezamenlijke eindbeeld? Bijvoorbeeld; hoe ziet onze ideale samenwerking ten dienste van de klant, eruit? Welke (verschillende) beelden hebben jullie hierbij? Wat hoor of zie je mensen doen, wat zie je juist niet meer?
 • Oogsten en bestendigen
  Aan het einde van de teambijeenkomsten of het ontwikkeltraject reflecteren we op het resultaat en hoe jij en het team dit vast kunnen houden. Ook gedurende het traject reflecteren we op het eigen handelen en op “waar we staan”.

Interesse? Maak vrijblijvend een afspraak.

Wat anderen zeggen over mij…

Jesca heeft op deskundige wijze een ontwikkelingstraject bij mijn team (Wijkontwikkeling) begeleid. De opgave was om het team te leren om elkaar en andere teams waardevrij te bevragen, effectief te leren beïnvloeden en het verschil meer te waarderen. Jesca luistert aandachtig, stelt veel vragen en weet tot de kern door te dringen.

Nancy Albers

Teammanager wijkontwikkeling, AlleeWonen

Jesca is bijzonder precies in haar werk op een heerlijk Brabants vriendelijke wijze. Ze maakt het ongemakkelijke makkelijk bespreekbaar en dat op een hele fijne manier. Ze komt snel tot waar het echt om gaat en is ontzettend goed in het vinden van passende interventies die echt verandering veroorzaken. Ik werk erg graag met haar samen en ben ervan overtuigd dat iedereen die met haar samenwerkt dat ook zo ervaart!

Isabelle Coppens

Teamcoach, So Vividly

Jesca is heel deskundig op het gebied van advies en intervisie geven aan organisaties in ontwikkeling. Ze heeft een heel belangrijke bijdrage aan de teamontwikkeling van onze regiebehandelaren. De samenwerking verloopt heel prettig, waarbij ze waardevolle feedback en reflecties geeft.

Joelle Grootveld

Directeur Zorg, Kinder & Jeugdpsychiater , Kiek Zeeland

Verbrugge Adviseert!
Jesca Verbrugge
Burgemeester Luysterburghstraat 9
4813 PW Breda

06-205 48 121
info@verbruggeadviseert.nl

KvK:  70801797
BTW: NL 001769901B13

CRKBO Docent geregistreerd